آیا می دانید پارچه ویسکوز چیست؟
آیا می دانید پارچه ویسکوز چیست؟ الیاف ویسکوز منظور چه موادی هستند و یا از چه لیف هایی ساخته می شود؟ در زمینه پارچه ویسکوز متن زیر می تواند پاسخگوی بسیار از سوالات شما عزیزان باشد.
ابتدا باید این نکته را قید کنیم که هنگامی که پارچه ویسکوز می گوییم منظورمان چیست؟
زیرا ویسکوز یکی از مدل الیافی است که در بافت پارچه به کار می رود و جزو مدل های پارچه ای که خرید و فروش می شود نیست مگر اینکه نام مدل در کنارش قید شده باشد.
به عنوان مثال هنگامی که می گوییم پارچه بیمارستانی مدل تترون پلی استر ویسکوز به این معنی خواهد بود که پارچه تترونی که جهت تولید لباس بیمارستان مصرف می گردد از الیاف پلی استر و ویسکوز است.
یا پارچه پیراهنی ویسکوز، فاستونی ویسکوز و گاها نیز ویسکوز را برای شرح الیاف پارچه و جهت دادن اطلاعات بیشتر به مشتری قید می نمایند مثلا پارچه فاستونی که ویسکوز باشد با مدل پشمی فرق دارد و همچنین نحوه خرید، استعلام قیمت آن ها کاملا متفاوت بوده و قید کردن جنس الیاف بر روی معامله تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
حال که متوجه شدیم مدلی مستقیما به اسم پارچه ویسکوز نداریم تا قرار باشد آن را بفروشیم اجازه دهید در رابطه با الیاف ویسکوز و جنسی که به این اسم نامگذاری شده است توضیحاتی را بیان نماییم.
الیاف پارچه ویسکوز
الیاف منظور تار و پود پارچه است که به شکل های مختلف از جمله کجراه یا ساده در کنار هم قرار خواهند گرفت تا پس از بافت به پارچه ای که برای ما قابل لمس و استفاده است تبدیل شود.
دو مدل الیاف به نام طبیعی و مصنوعی داریم که طبیعی از طبیعت گرفته می شود مانند کتان، پنبه و پشم یا ابریشم که مستقیما فرضا از کرم ابریشم گرفته شده و به پارچه طی یک سری فرآیند های شیمیایی و با استفاده از دستگاه های صنعتی بافته می شوند.
اما الیاف مصنوعی الیافی هستند که به وسیله بشر و به دست او بافته شده و کاملا ساخته آزمایشگاه یا کارگاه های تولید پارچه می باشد.
جورج ادمارس اولین نفری بود که در سال 1855 میلادی الیاف مصنوعی را در آزمایشگاه کشف کرد و ساخت.
اما پارچه ویسکوز میانه این دو مدل الیاف است که از پنبه های ریز شده یا به اصطلاح ساده تر پنبه هایی که قرار است تولیدکننده پنبه دور بیندازد پس از بازیافت تولید می گردد.
به همین علت ماهیت گیاهی دارد مانند پنبه از الیاف سلولز تشکیل شده و یا شبیه کاغذ از خمیر چوب درختان الیاف ریون را تولید نموده و به ویسکوز تبدیل می کنند.
پس متوجه شدیم که پارچه ویسکوز می تواند به اسم پنبه مصنوعی نیز نامگذاری شود.
تصور کنید تمامی الیاف و لیف های پنبه ای کوتاه که برای پارچه های پنبه ای قابل استفاده نیستند ( زیرا در بحث استفاده از الیاف و نخ پنبه باید تمامی الیاف و لیف ها به یک اندازه بوده و تار و پود یکدست باشد. ) را به ویسکوز تبدیل می نمایند.
خاصیت پارچه ویسکوز
پارچه یا الیاف ویسکوز جذب رطوبت بالایی دارد که گاهی تا 50% بیشتر از پنبه خواهد بود و باید بدانیم که با جذب رطوبت استحکامش کاهش می یابد یعنی خیس شدن پارچه های این مدل الیاف سبب ضعیف تر شدن و کوتاه کردن عمرشان می گردد.
خاصیت ارتجاعی کمی به نسبت مدل های طبیعی خواهد داشت به این شکل که تن خور خشک تری پیدا خواهد کرد و همین پایین بودن کشسان یا ارتجاع آن سبب می گردد تا به سادگی چروک شود.
اگر به پارچه های کودری تمام ویسکوز بازار دقت کرده باشید دقیقا گویای همین جمله بالاست زیرا به شدت چروک شده و دائما نیاز به اتو کشیدن دارند.
ظاهر درخشان و براقی به نسبت پارچه های پنبه ای دارند، زیرا پارچه های پنبه ای کدر تر بوده و با دیدن آن به فکر رنگ های کدر می افتید اما پارچه ویسکوز و خصوصا پلی استر برق خاصی در جنس و الیاف پارچه به صورت اولیه وجود دارد.
اما اگر پارچه ویسکوز را داخل آب جوش بیندازید این برق از بین رفته و به مرور زمان کدر می شود.
نقاط قوت پارچه ویسکوز
خاصیت تنفس بسیار بالایی دارد به طوری که جزو پارچه ها و الیاف خنک حساب می شود، و از ابریشم طبیعی نیز خنک تر می گردد می توان آن را هادی گرما نامید به طوری که در حفظ دمای بدن پوششی که جنس ویسکوز داشته باشد موفق تر از سایر مدل های پارچه عمل خواهد کرد.
در مرحله رنگرزی به راحتی و آسانی رنگپذیر بوده و می تواند اکثریت رنگ ها را به خود بگیرد.
موجب تولید الکتریسیته نشده و همین آن را تبدیل به پارچه های محبوب جهت دوخت لباس های راحتی خانگی کرده است.
با اینکه خیلی زود چروک می شود اما تل ننداختن پارچه این ضعف را به خوبی پوشش خواهد داد.
نقاط ضعف پارچه ویسکوز
اولین ضعفی که می توان برای این پارچه بیان کرد تخریب شدن در برابر اسید است، گرچه مقاومت بالایی نسبت به قلیا و سود خواهد داشت اما چون افراد خصوصا خانم ها با مواد اسیدی سر و کار بیشتری دارند و این پارچه نسبت به آن ضعیف عمل می نماید و خیلی زود تجزیه می شود باید در هنگام استفاده مواظب بود.
چروک پذیری و نرم بودن آن نیز گاهش جزو ضعف هایش حساب می شود.
موارد مصرفی پارچه ویسکوز
پارچه ویسکوز را برای لباس زنانه از جمله بافت ریون ( باید خاطر نشان کرد که ویسکوز را در صنعت ریون نیز می نامند و یا به آن ویسکوز ریون می گویند اما چون در ایران پارچه های زنانه کشی را ریون می گویند اما از این نامگذاری در متن خودداری نمودیم تا عزیزان دچار ابهام نگردند.)، کودری و نمونه کار های مانتویی یا پارچه های فاستونی بدون پشم به همراه نمونه های مرغوب پارچه بیمارستانی اشاره نمود.
عزیزانی که در زمینه خرید و فروش پارچه های پیراهنی، فاستونی و همچنین بیمارستانی فعالیت دارند، بهتر است اطلاعات بالا را به دانش خود در رابطه با محصولشان اضافه نمایند تا زین پس بتوانند مشتری های خود را بهتر راهنمایی کنند.
این پارچه برای پرده، مبلمان و یا نمونه های گردبافی بسیار کم مورد نیاز قرار خواهد گرفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.